Reflex íjak

 

A könyv az eleven gondozásában jelent meg. Nagy Gábor és Szabó Zsolt írták.

A könyv hátlapján Nagy Béla ajánlja a könyvet, de sajnos Bélánk téved. Ezt írta:

“Aki e könyvet a kezébe veszi és elolvassa, pár óta alatt birtokába juthat annak a tudásnak, amelyet az elmúlt 50 év alatt kristályosodott ki.”

És itt a tévedés. Én a könyvet könnyed nyári olvasmánynak vittem magammal nyaralásomra. Tényleg egy délután kiolvastam, de annyi hasznos információ van benne, hogy el kellet újra olvasnom. Második olvasáskor már címkéztem az oldalakat.

Félreértés elkerülése véget, nem egy agyon szerkesztett, agyon informált könyvről van szó. Éppen annyi van benne amennyit a mostani tudásommal be tudok fogadni, és nyelvezete is érthető, egy magamfajta kezdő számára.

A könyvben olvashatunk három reflex íjról (hagyományőrző merev szarvú, olimpiai, vadász reflex). A felépítéssel kezdi, és eljut egészen az ideg készítésig. Hasznos tanácsokat ad a vesző javítására is. Bár mit leír, mindig megtalálható az adott eszköz beállítása, tanácsokkal, és a karbantartással együtt. Hasznos kis könyv egy kezdő, de megmerem kockáztatni, hogy egy haladó számára is.

A könyv elolvasása után gondoltam egy nagyot, és bementem az Elevenbe. A könyvben leírtak alapján kértem információkat, pl. a toll alá használható fóliáról. Megdöbbenésemre a az eladó hölgyek pontosan tudták, hogy miről is beszélek.

http://elevenv.hu/

Könyv címe: Reflex íjak. Az eleven sorozat egyik tagja.

v:4.0